Full pott för Värmland!


Bak från vänster: A
manda N. Andersson, Roar Tangenes, Bosse Kihlström, Kristofer Nilsson, Leona Tangenes, Sydney Tangenes.

I vanlig ordning åkte Box Team Nordmarken in til Oslo för att tävla lördag 18 mars. Vi mötte upp BK 1925 från Karlstad, och åkte ihop med deras tränare Bosse Kihlström och hans boxare Kristofer Nilsson. Vi har haft ett jättebra samarbete och träningsutbyte i flera år, och det var kul att va som ett litet värmländskt lag.

Amanda gjorde sin andra match, och vi fick denna gång möta Aletkia Strande från Gran BK. Matchen gick i senior 60 kg, 3 ronder av 2 minuter.

Hon kändes väldigt stark redan på uppvärmningen när vi körde plattor, hon var explosiv och hårtslående. Även lugnet var på plats så taktiken blev genomförd till fullo. Amanda gick ut direkt och tog kontroll över matchen! Tog mitten av ringen, avvaktade lite så vi fick se vad motståndet hade att komma med, sen var hon nådelös i sina attacker. Amanda tog över matchen mer och mer, och mot slutet av andra ronden fick motståndaren även en räkning efter ett par solida träffar av Amanda.

Sista ronden var det spel mot ett mål, och vi bestämde oss för att gå mer till attack mot kroppen på motståndaren.
Samtliga domare var överens, och vi tog hem segern med domarrösterna 5-0.


Aletkia Strande, domare Tomm Sande och Amanda Nerstrand Andersson

Kristofer Nilsson, BK 1925 i Karlstad, mötte svårboxade Oskar Jensen från Drammen i 75 kilo. Norrmannen fick flera tillsägelser av domaren för regelvidrig boxning, och fick även en varning som ger poängavdrag för att ha för lågt huvud. Kristofer vann med solklara 5-0. Jensen orkade inte hänga med i konditionsstarke Kristofers tempo, som lade ett grymt press på Jensen i samtliga 3 ronder!


Kristofer Nilsson, domare Erdem Alper och Oskar Jensen

En härlig lördag för oss alla!

Roar Tangenes

Huvudtränare – Box Team Nordmarken IF