Trener 2 Norges Bokseforbund/Norges Idrettsforbund

Roar Tangenes har påbörjat sin Trener 2 utbildning genom Norges Idrettsforbund/Norges Bokseforbund, som är fördelat över tre helger fredag-söndag. Totalt 72 timmar teori och 81 timmar praktik.

I förbindelse med  utbildningen var Amanda Nerstrand Andersson ”försökskanin” då vi genomförde en del tester på Oslo Bokseklubb 30 april med kursdeltagare och kurshållare.  Morten Pettersen och Amanda ankom OBK kl 12:00, och var laddade för uppgiften.

Först var det en tuff matchsparring 3×3 minuter mot tidigare motståndare Åshild Sørskål från Vestby BK. Båda hade på band och pulsklocka för att vi skulle kolla pulsen före matchen, i rondpauserna och efter matchen. Vi mätte även laktatnivån på boxarna samtidig med pulsmätningen.

Boxarna fick vila upp sig, sen var det en riktigt tuff säcktest som genomfördes. Även den 3×3 minuter.

Under ser ni hela utbildningsprogrammet som Trener 2 handlar om.