COMEBACK AV AMANDA NERSTRAND ANDERSSON PÅ PÅSKMÄLLEN I KARLSTAD PÅ LÅNGFREDAGEN


Vi mötte denna gång Emelie Augustsson från Bulldog Training Center i Göteborg. Vi visste vi hade tuff motstånd, då Emelie är regerande mästarinna i Golden Girl Championship. Det är europas största turnering för tjejer/kvinnor. Hon var även obesegrad hittils i sin karriär.
Vi boxades riktigt bra i första ronden, och Emelie fick inte alls grepp om Amandas skickliga fotarbete och rörlighet/smidighet. Amanda kontrade henne så fort hon gick till attack. Ronden var jämn, men Amanda tog hem den! Första hälften andra ronden var också bra, dock började motståndaren jaga lite mer. När Amanda Nerstrand Andersson bryter motståndarens attack träffas hon av en klockren rak höger, och fick ta räkning. Den tog rätt så bra, och efter hårda dueller efteråt var det rätt av domaren att bryta. Amanda Nerstrand Andersson boxades riktigt bra, och alla har någon gång gått på en riktig propp. Boxningen är tuff, och det är vi väl medvetna om! Vi säger tusen tack för all kärlek och uppbackning från både klubbmedlemmar, lokalbefolkningen och boxningsmiljön som helhet. Vi fortsätter satsningen, och har inplanerad 2-3 matcher till innan säsongen 2017-2018 är över.

Text: Roar Tangenes
Foton: Therese Gustafsson