Vi deltog även i år på Sveriges största bräddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. Boxarna från vår klubb var Ansu Keita, Christian Olofsson och Amanda Nerstrand Andersson. Ansu och Amanda är de två som per idag tävlar för oss, och Christian är framtidshoppet där den långsiktiga målsättningen är att debutera någon gång 2019. Ledare var Roar Tangenes, som även i år ingick i lägrets tränarteam.

Det var ett femtiotal boxare, och 7 tränare där tidigare landslagschef Majid Jelili var huvudtränare. Som aktiv tog Majid 5 SM-guld, 3 SM-silver, Guld i EU-Mästerskapen 2003 och 1 VM-brons, samt 16 landskamper.

6 träningspass genomfördes under helgen då vi körde ett träningspass på fredag eftermiddag, tre pass på lördag och två pass på söndag.

Boxarna och ledarna fick en grym föreläsning om mental träning av Lisa Kaptein Kvist, som varit Personlig Tränare sen 2003. 2010 blev hon korad till Sveriges bästa personliga tränare. Hon jobbar gentemot privatpersoner och enskilda idrottare, men även för skolor, företag, idrottsföreningar, personal på sjukhus, polis och åklagarmyndigheten.

Kiropraktorkliniken/ Per Lidefelt var också på plats på lägret, och gav grym behandling till stiva och stela idrottare.

Future Fighter Boxing Camp (FFBC) startade 2010 när Ken Kvist, Höllvikens BK, fick en förfrågan att ta över det som tidigare hette Bosö-projektet med Narva, Falken, Majorna, Vantör, Halmstad och Höllviken som deltagare.
Lägret har fram till 2016 fått stöttning från Svenska Boxningsförbundet i form av Idrottslyftet så att lägret blir subventionerat för deltagare & tränare.
Lägret har haft olika fokusområden under åren men det som är unikt är att alla tränar tillsammans nybörjare till elit. Detta skapar en bra stämning när de allra yngsta får möjligheten att träna och bo tillsammans med dem på landslagsnivå. Under åren har vi varit mellan 80-100 personer per läger.
Miljön som finns i Höllviken med morgonträning på Kämpingestranden är oslagbar och därför många återkommer år efter år. Det är en hel del träning under dagarna men även föreläsningar av olika slag för att inspirera boxare och tränare/ledare.
Ledorden prestigelöshet, engagemang och samarbete genomsyrar hela helgen.

Boxarna hade med sig ömma muskler och massor med inspiration och motivation hem till Årjäng igen. Något som är behövligt för att dra igång grundträningen inför kommande säsong i juli.