FUVO:s Sommargala 2018

Lördag 23 juni åkte boxningsteamet till Årnes Brygge i Norge, ca 13 mil ifrån Årjäng. FUVO Boxing Team har i flera år arrangerad utomhusgala på midsommarhelgen. 2017 plockade Amanda Nerstrand Andersson med sig segern och priset som bästa kvinnliga boxare med sig hem till Årjäng. Så vi har absolut goda minnen från detta arrangemanget.
Amanda skulle än en gång möta Siri Rundberget, Ørnulf IF Oslo, i 60 kg senior. De möttes i Oslo så sent som i mars och Siri var givetvis väldigt sugen på revansch, då Amanda vann första gången de möttes.
Morten Pettersen och Amanda la upp en taktik som var oerhört lyckad! Istället för att rusa in med attacker non-stop i första ronden och slå mycket på motståndarens guard, låg hon något mer avvaktande för att komma in med snabba attacker med riktig bra kvalitet på träffarna.
Amanda var klart den fysiskt starkare än de två, och hade bra variation med kombinationer både till kropp och huvud. Vid ett par tillfällen hade hon sin motståndare lite i gungning efter ett par rejäla träffar med högerkroken.
Det var dock en jämn och bra match, där båda boxarna krigade i närkamperna för att få det där lilla övertaget. Men vår allas Amanda låg hela tiden över, och tog hem samtliga ronder hos alla domarna.
Vinst med domarrösterna 3-0 och även korad till galans bästa kvinnliga boxare för andra året i rad.

Amanda med Tor Øverby som arrangerar galan, samt bästa manliga boxare
Ansu Keita gjorde ett aldrig så litet comeback på samma gala, efter ha varit ute med skada i 2,5 år. Axeln har varit och Ansu har jobbat stenhård med rehab träning, och det här var ett skarpt test för att se om axeln höll. Det blev en uppvisningsmatch mot en kille från arrangörklubben där de boxade i 3 x 2 minuter. Ansu var lite ringrostig efter frånvaron från boxningen, där han knappt har sparrats under väldigt lång tid. Men han kom bra in i matchen mot slutet av första ronden, och jag måste säga att vi var nöjda med hur han boxades.
Blir fantastiskt kul att se honom i full aktivitet kommande säsong!

Ansu Keita

Fr. v: Sydney, Morten, Roar, Amanda och Ansu

Teamet som åkte bestod av:
Boxare: Amanda Nerstrand Andersson och Ansu Keita
Tränare: Morten Pettersen
Domare: Roar Tangenes
Hejaklack: Sydney Tangenes