Female Box Sweden Norway

Många klubbar har få tjejer/damer, och har därmed svårt att få bra sparring. Klubbarna måste ofta resa utomlands på olika samlingar, något som är både tidkrävande och dyrt.

Därför började Roar Tangenes att spinna lite vidare på en tanke om att fler klubbar borde samlas för att träna ihop, och lägligt nog så är vi nära norska gränsen, så vi bestämde oss för att arrangera ett 1-dagsläger. Det blev i slutändan 6 norska och 4 svenska klubbar som kom, 15 boxare och 8 ledare som genomförde två träningspass.

Tanken var ursprungligen att Amanda Nerstrand Andersson, som nu tävlar för BK 1925 i Karlstad, skulle komma till Årjäng för att sparras med Anniken Holthe från Jessheim BK, Norge boxades boxades norska mästerskapen den 15-17 gick hela vägen till final och blev med det norsk mästare!